Μουσικοθεατρικά εργαστήρια Zp87
Εργαστήρι Υποκριτικής με την Βαλεντίνη Σιόβα @ Zp87«Χτυπάς με το σφυρί, σκαλίζεις, κάνεις λάθη, καθαρίζεις τα υπολείμματα και συνεχίζεις, κουράζεσαι, κοιμάσαι και ξεκινάς πάλι. Και σταδιακά αυτό που ήξερες, γιατί το ένιωθες, βρίσκεται εκεί και περιμένει.» Πίτερ Μπρουκ

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα ασχοληθούμε με τα εξής;

-Ποια είναι τα εκφραστικά μέσα-εργαλεία και πως δουλεύουμε με αυτά;

-Πώς πλησιάζουμε τους ρόλους μέσα από τον αυτοσχεδιασμό;

-Πώς απελευθερωνόμαστε από το φόβο του «λάθους»;

-Πώς μαθαίνουμε να διερευνούμε το ρόλο και τα όρια του εαυτού μας;

-Πώς επικοινωνούμε με τους άλλους και χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την ομάδα;

-Πώς απελευθερώνουμε την έκφραση μας από παγιωμένες συμπεριφορές και εκφράσεις;

-Πώς «παίρνουμε το ρόλο μαζί μας και πώς τον ξαναφέρνουμε στην πρόβα;»Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς θα δουλέψουμε ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου και στο τέλος της χρονιάς, όσοι μαθητές το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην παράσταση της τάξης που θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή του Zp87κάθε Δευτέρα 8:00μ.μ.-10:00μ.μ.
έναρξη : Δευτέρα 1 Οκτωβρίου

πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :
τηλ.6972267317
zita.p87@gmail.com
fb: Valentini Siova

Βαλεντίνη Σιόβα

Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Στην Αθήνα έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα θέατρα: Αμόρε, Πορεία, Πόρτα, οδού Κεφαλληνίας και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Βερολίνο έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα drame Berlin και το σκηνοθέτη Johannes von Westphalen. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Zp87 και έχει σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”. Την μουσική jazz παράσταση “Love affair.” Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις "Στη Χώρα Του Αλλαζοτάν" εμπνευσμένη από τις "μεταμορφώσεις" του Οβίδιου και «Ο λαγός και η χελώνα φόρεσαν μια παντελόνα» βασισμένη στο μύθο του Αισώπου. Έχει παίξει κι έχει από κοινού σκηνοθετήσει με το Γιάννη Κωσταρή την ποιητική του συλλογή: "Εθεάθην μισός" εκδ. ΚΕΔΡΟΣ
Είναι δασκάλα υποκριτικής και με το εργαστήρι της στο Ζp87 έχει παρουσιάσει πολλές θεατρικές παραστάσεις με το εργαστήρι υποκριτικής.
μάθημα ούτι 
με τον Χρήστο Σύγγελο

τεχνική,ρεπερτόριο,αυτοσχεδιασμός
ρυθμός στο ούτι

κάθε Τρίτη   5:00μμ-8:00μμ

(2 τμήματα)

έναρξη: Τρίτη 3 Οκτώβρη στις 5.00μμ

Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία με το ούτι , καθώς και με τη θεωρία της παραδοσιακής μουσικής και των μουσικών δρόμων. Το ρεπερτόριο που θα αγγίξουμε αποτελείται από παραδοσιακές συνθέσεις διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, σμυρναίικα τραγούδια αλλά και από παραδόσεις άλλων λαών της ανατολικής μεσογείου.


Χρήστος Σύγγελος
Ο Χρήστος Σύγγελος σπούδασε βυζαντινή μουσική ,όπου πήρε δίπλωμα με δάσκαλο τον Γιάννη Αρβανίτη. Η γνωριμία του με το ούτι ήταν με τον Χρήστο Τσιαμούλη, ενώ έχει πάρει μαθήματα και από τον Τούρκο δεξιοτέχνη Yurdal Tokcan. Είναι ιδρυτικό μέλος των μουσικών σχημάτων dorόs και Rima,όπου συμμετέχει με δικές του πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις. Επίσης έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικά θεατρικές παραστάσεις.


πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
τηλ.6979264450

zita.p87@gmail.com*ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ!