Απρίλιος

                                                                   
                                               

Φίλοι μας, εδώ μπορείτε να ακούσετε και να παρακολουθήσετε το νέο μουσικό project του Zp87 που μόλις κυκλοφόρησε!

Σας ευχαριστουμε!


Ο Τόπος-νέο τραγούδι

κυκλοφορία: 19/4/2024

παραγωγή: Zp87

music publisher : FM records


O topos-new song

youtube,spotify,amazon,iTunes






Πρόγραμμα Απριλίου Zp87


Πέμπτη 4/4 στις 8:00μ.μ.                                                                                                     

Rast Faslı και άλλα

Έχοντας της ρίζες του στην φόρμα Περσικής μουσικής “Nevbet-i Müretteb”, η φόρμα του “Fasıl” πρωτοεμφανίστηκε και άρχισε να διαμορφώνεται περίπου τον 16ο και 17ο αιώνα. Μέσα από τις ποικίλες παραλλαγές του μέσα στον χρόνο, έφτασε μέχρι τις μέρες μας όπου παραμένει μία από τις πιο αγαπητές μουσικές φόρμες στην Πόλη. Οι Çağlar Fidan, Νίκος Παπαγεωργίου και Erhan Bayram, οι οποίοι ζουν στην Κωνσταντινούπολη, θα παίξουν ένα rast fasıl αποτελούμενο από συνθέσεις προερχόμενες από την Πόλη του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού αιώνα. Εκτός από το fasıl, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια (şarkı) σε διαφορετικά makam οι στίχοι των οποίων αναφέρονται σε διάφορες γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.

Çağlar Fidan: τραγούδι, ντέφι, κανονάκι

Erhan Bayram: πολίτικη λύρα

Νίκος Παπαγεωργίου: πολίτικο λαούτο

 


 

Παρασκευή 5/4 στις 9:00μ.μ.

alTerra-Μουσική εκτός δωματίου

Πρωτότυπες συνθέσεις, βασισμένες στην τροπική μουσική, συναντούν όργανα της σύγχρονης μουσικής, αλλάζουν πρόσωπο και βγαίνουν από το δωμάτιο για να αλληλεπιδράσουν με το κοινό.

 

Χρήστος Σύγγελος: Ούτι, φωνή

Σίμος Παπασπύρου: Νέυ

Λάμπρος Παπανικολάου: Κοντραμπάσο

Έκτορας Ρέμσακ: Τύμπανα

 

 

 

Σάββατο 6/4 στις 9.00μ.μ.

Closure in Athens –with TSOP SKG

Ο τραγουδοποιός Περικλής Μακρής φτιάχνοντας τη δική του μουσική από το 2012 στη τζαζ, ροκ αλλά και ρεμπέτικη σκηνή με συναυλίες και συνεργασίες στην Ευρώπη και όχι μόνο, εξερευνά τις λεπτές στιγμές της ζωής, στα ταξίδια του στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τις γνωριμίες με τους ανθρώπους της. Με τραγούδια και λόγια, το νέο του άλμπουμ Closure, πραγματεύεται το θέμα της μετανάστευσης στη σύγχρονη Ευρώπη μέσα από τα μάτια του καλλιτέχνη. Το άνοιγμα και κλείσιμο σχέσεων και επαφών, η ταυτότητα του να είσαι ξένος, ξανά και ξανά ενώ ψάχνεις για νέα σπίτια και ρίζες. Αντλώντας έμπνευση από τους Leonard Cohen, ο Bob Dylan, ο Cat Stevens αλλά και σύγχρονα ονόματα, όπως ο Eddie Veder και ο Tallest Man on Earth μεταξύ άλλων.

Μαζί του ο Νίκος Τσόπογλου (Tsop SKG) τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη, θα εμπλουτίσει την παράσταση με τη δική του κιθάρα και φωνή σε δικά του τραγούδια.

 

 

Πέμπτη 11/4 στις 8.00μ.μ.                                                                                                         

ΤΡΙΟ Γκίκα/Παπαδημητράκης/Κλαπάκης

Τρεις παλιοί γνώριμοι μουσικοί ξανά ανταμώνουν και απαρτίζουν ένα νέο τρίο το οποίο σκαλίζει τους κοινούς τόπους ανάμεσα στις ελληνικές παραδόσεις της Μ. Ασίας, Θράκης, Αν. Αιγαίου και του τουρκικού Μακάμ.

Οι τρεις μουσικοί αυτοσχεδιάζουν και παιχνιδίζουν γύρω από τα δίπολα δημώδες-αστικό, λαϊκό-λόγιο, ελληνικό-τούρκικο, παραδοσιακό-σύγχρονο.

Χρυσάνθη Γκίκα: πολίτικη λύρα

Μανούσος Κλαπάκης: κρουστά

Αλέξανδρος Παπαδημητράκης: ούτι


 

 

Παρασκευή 12/4 στις 9:00μ.μ.                                                                                                              

Κ. Σιδηροκαστρίτης / Β. Ντόλας / Γ.Λιμάκης

Οι τρεις μουσικοί μοιράζονται  τον χώρο και το ηχοτοπίο παίζοντας προσωπικό μουσικό υλικό και των τριών.

Κώστας Σιδηροκαστρίτης: ακουστική κιθάρα, φωνή

Βύρωνας Ντόλας: ηλεκτρική κιθάρα

Γιώργος Λιμάκης:  κλασσική κιθάρα



 

Σάββατο 13/4 στις 9:00μ.μ.

Βραδυά με σάζια


Περικλής Παπαπετρόπουλος

Δημήτρης Καρναχωρίτης

Αναστασία Μανιάτη

Μαρία Μελαχροινού




Κυριακή 14/4 στις 8:00μ.μ.

Ο δρόμος προς το Λεβαντέ-Lamia Yared

Ο όρος ''Λεβάντες'' προέρχεται από την από την Ιταλική λέξη Levante, που σημαίνει Ανατολή και ήταν η προοπτική των Δυτικοευρωπαίων για την κατεύθυνση του ανατέλλοντος ηλίου. Υπό τη μορφή αυτή είναι περίπου ισοδύναμο με τον αραβικό όρο Mashriq, «η γη όπου ανατέλλει ο ήλιος» Η Γη αυτή (τόξο Ανατολικής Μεσογείου) περιλαμβάνει τους λαούς, κράτη, Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη , Κύπρο, Ιορδανία , Ισραήλ , και επαρχία Χατάϊ της Τουρκίας.

Η Lamia Yared σπουδαία Λιβανέζα ερμηνεύτρια και ουτίστρια θα μας πεί τραγούδια παλιά του είδους Muwashahat και οχι μόνο, απο την περιοχή του "Λεβάντε".

Μαζί της θα συμπράξουν οι μουσικοί

Νεκτάριος Σταματέλος: νέϊ

Στέφανος Αγιόπουλος: κρουστά





Παρασκευή 19/4 στις 9:00μ.μ.

Χαλασμενο κουαρτέτο + Νίκος Σιδηροκαστρίτης

 

Αυτοσχεδιασμοί πάνω σε θέματα του Γιώργου Βεντούρη

Χαλασμένο κουαρτέτο:

Χάρης Λαμπράκης: νέυ

Στρατης Ψαραδελλης: λύρα

Γιώργος Ταμιωλάκης: τσέλο

Γιωργος  Βεντουρής: κοντραμπάσο

 

Καλεσμένος:

Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα

 

 


Σάββατο 20/4 στις 9:00μ.μ.

Σταθμοί στο ελληνικό τραγούδι

"Σταθμοί-Ένας αιώνας ελληνικό τραγούδι 1920-2020"

***ΒΡΑΔΥΑ CROWDFUNDING –οικονομική ενίσχυση για το Zp87***

Εμβληματικές δημιουργίες που αλληλοεπιδράσανε με τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εκάστοτε εποχής και διαμόρφωσαν το σύγχρονο μουσικό πολιτισμό μας.

 Μια αναδρομή σε σημαντικούς σταθμούς του ελληνικού τραγουδιού της κάθε δεκαετίας, από το δημοτικό και το σμυρνέικο μέχρι το ρεμπέτικο, το λαϊκό του ’60, το πολιτικό τραγούδι του ΄70 και το νεολαϊκό του ’80 ως την τραγουδοποιία του ΄90 και το σήμερα.

Τραγούδια που έγραψαν ιστορία κι είναι ακόμα παρόντα.

 

Γιάννης Κωσταρής: φωνή

Νικήτας Κρόμπας: τρίχορδο μπουζούκι

Βασίλης Γιαννούσης: κιθάρα

 

 


Τετάρτη 24/4 στις 8:00μ.μ.

Λούπες και αυτοσχεδιαμοί-Νικήτας Κρόμπας

Μουσικές φράσεις, αρμονικές συνηχήσεις και ρυθμικά μοτίβα οδήγησαν σε αυτοσχεδιαστικές συνθέσεις με επιρροές από την παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική μέχρι την ροκ και την τζαζ, το συγκεκριμένο μουσικό project κινείται γύρω απ τον αυστοσχεδιαμό, ρυθμικό ή άρυθμο, σε μορφή ταξιμιού, ροκ σόλο ή  jazz standart, με λούπες σε ρόλο αρμονικής και ρυθμικής συνοδείας και όργανο την ηλεκτρική κιθάρα, με εργαλεία και εφέ που είτε συμπληρώνουν τις συνθέσεις και τους αυτοσχεδιασμούς, είτε διαμορφώνουν τα ίδια το ηχητικό περιβάλλον.

 

 


Πέμπτη 25/4 στις 8.00μ.μ.    

Απ’ την Ελλάδα ως την Αρμενία - Φώτης Βεργόπουλος/Shushan Kerovpyan & Antoine Girard                                                                                     

Η Shushan Kerovpyan και ο Φώτης Βεργόπουλος προσκαλούν τον Antoine Girard σε ένα ταξίδι μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας , με ενδιάμεσες στάσεις κοντινούς και μακρινούς προορισμούς που εμπνέουν τους μουσικούς τους κόσμους. Ο Antoine Girard είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος ακορντεονίστας και πιανίστας απ' τη Γαλλία και θα περάσει απ' την Αθήνα μετά τα μουσικά ταξίδια του στην Κωνσταντινούπολη και τη Βουλγαρία. Είναι η ευκαιρία μας να τον ακούσουμε πριν την επιστροφή του στη Γαλλία. Θα μοιραστούν την αγάπη τους για μουσικές ανά τον κόσμο: απ' τα βραζιλιάνικα choro, στα γαλλικά βαλς, ελληνικά τραγούδια και βουλγάρικους ρυθμούς, τούρκικες και αρμένικες μελωδίες...

Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, φωνή 

Shushan Kerovpyan: κοντραμπάσο, φωνή  

Antoine Girard: πιάνο, ακορντεόν





Παρασκευή 26/4 στις 9.00μ.μ.

Φώτης Σιώτας solo

Ο Φώτης Σιώτας παρουσιάζει ένα ψηφιδωτό από οργανικές συνθέσεις και αυτοσχεδιαστικά ξέφωτα με όχημα το βιολί, την βιόλα, λούπες, εφέ και τη φωνή.

 

 

Σάββατο 27/4 στις 9.00μ.μ.

Frog String Trio

Το μουσικό σχήμα Frog String Trio συστάθηκε το 2013, το ρεπερτόριό τους κινείται στα όρια της μουσικής παράδοσης της Ελλάδας και των Βαλκανίων, συνδυάζοντας τον κλασικό ήχο ενός σύγχρονου τρίο εγχόρδων με διάφορες ιδιαίτερες τεχνικές ερμηνείας και ενορχήστρωσης των εναλλακτικών εγχόρδων και ποικίλα στοιχεία της Jazz και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.

Με όχημα ένα εναλλακτικό Τρίο εγχόρδων, οι πρωτότυπες συνθέσεις και ευρηματικές διασκευές των τριών μουσικών, η δεξιοτεχνία και η εκφραστικότητά τους, σε συνδυασμό με τη δραστήρια και μακρόχρονη αλληλεπίδραση μεταξύ τους, αναδεικνύουν μια ρομαντική αλλά ταυτόχρονα επικοινωνιακή και εξωστρεφή διάθεση, με στοιχεία τόσο παλαιάς όσο και νέας τεχνοτροπίας, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι στοιχείων της παραδοσιακής μουσικής από το παρελθόν στο μέλλον, δημιουργώντας μια δυναμική συνέχεια του παλαιού με τον σύγχρονο τρόπο ερμηνείας των τοξοτών εγχόρδων.

Μια εναλλακτική μουσική πρόταση σύμπραξης τριών τοξοτών εγχόρδων με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση και πειραματισμό. Το Frog String Trio εμφανίζεται τακτικά στην Αθήνα και στη Ελληνική επαρχία σε διάφορες μουσικές σκηνές αλλά και μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους. Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 εμφανίσεις.

 

Γιάννης Ζαρίας: βιολί

Μιχάλης Καταχανάς: βιόλα

Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο                                          


            



*** Δεν γίνονται κρατήσεις     




Zp87

Ζωοδόχου Πηγής 87-Εξάρχεια
fb: Zita Pi
zita.p87@gmail.com
tel.6980665404