πρόγραμμα Ιανουαρίου                                                            πρόγραμμα Ιανουαρίου
Παρασκεύη 13/1 στις 9:00μ.μ
"Ιστορίες με κακό τέλος (Παραμύθια για deathάδες)"
Κόκκινη κλωστή δεμένη
μες στο αίμα βουτηγμένη
παραμύθι θα σας πω
που είν’ το τέλος του κακό….

Τα Λυκοτσαρδά καταφθάνουν στο Zp87 για να σας διηγηθούν ιστορίες με κακό τέλος, με τη συνοδεία μουσικής. Οι «Ιστορίες με κακό τέλος/ Παραμύθια για deathάδες» είναι πέντε ιστορίες με κοινό μεταξύ τους το κακό τέλος. Κάποιες έχουν σκοτεινή και τρομακτική ατμόσφαιρα και κάποιες θυμίζουν την πραγματικότητα. Κάποιες έχουν μάγισσες και κάποιες καθημερινούς ανθρώπους.
Οι ιστορίες και τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι όλα δημιουργίες της ομάδας Λυκοτσαρδά, εκτός από το τραγούδι “Τα παιδιά κάτω στον κάμπο”.

​Τα Λυκοτσαρδά - Ποιητές εκ του προχείρου είναι μια ανοιχτή καλλιτεχνική κολεκτίβα με έδρα το Ξηροκάμπι Λακωνίας. Παρουσιάζουν δικές τους πρωτότυπες δημιουργίες και είναι ανοιχτά σε νέα μέλη, που έχουν ιδέες και προτάσεις, ώστε να συμμετέχουν στην ελεύθερη έκφραση και τον καλλιτεχνικό πειραματισμό και να συμβάλλουν σ’ ένα διάλογο μεταξύ τους και με την κοινωνία, μέσω της τέχνης. Αυτό το διάστημα αναζητούν την τέχνη της αφήγησης και παρουσιάζουν «Ιστορίες με κακό τέλος/ Παραμύθια για deathάδες».

Συντελεστές παράστασης:
Κιθάρα-τραγούδι-αφήγηση: Τάσος Καπετανάκος
Κρουστά-τραγούδι-αφήγηση-ηχητικά εφέ: Στέλλα Ρούση
Μεταλλόφωνο- τραγούδι-αφήγηση-ηχητικά εφέ: Μαριάννα Μπαγιαμπού
Σαξόφωνο-τραγούδι-αφήγηση-ηχητικά εφέ: Ντίνα Τυροβολά
Κοντραμπάσο: Χρυσόστομος Μπουκάλης
Ακορντεόν: Βάσω Φωτάκου
Βιολί: Άλκηστις Τράκα
Κιθάρα: Γιώργος Πολυμενάκος

Φωτισμός: Φωτεινή Φωτοπούλου
Αφίσα: Ανθή Κοσμά
Φωτογραφία-βίντεο: Γιάννης ΣούχηςΣάββατο 14/1 στις 9:00μ.μ. 
Another One Acoustic Duet + One
Ο Ρένος Λουφάκης και ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης είναι ένα ακουστικό ντουέτο που διασκευάζει παλιά αλλά και σύγχρονα τραγούδια από την folk και pop σκηνή. Με τη συνοδεία του Νίκου Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, θα παίξουν τραγούδια των: Van Morrison, Nick Drake, Glen Hansard, Coldplay κ.α..

Ρένος Λουφάκης: ακουστική κιθάρα
Κώστας Σιδηροκαστρίτης: ακουστική, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή

Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα
Κυριακή 15/1 στις 5:00μ.μ. 
'1+14'
παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σιδηροκαστρίτη


Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν και μαθητές του Νίκου Σιδηροκαστρίτη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν διαφορετικούς τρόπους εφαρμογής της συγκεκριμένης μεθόδου.

Χάρης Ζαμπούκος
Νίκος Ζούρας
Γιώργος Κανακίδης
Γιώργος Κατσίγιαννης
Παναγιώτης Κοκκίνης
Συμεών Κωνσταντινίδης
Αλέξανδρος Νεδέλκος
Ελένη Νότα
Θοδωρής Παπαγερίδης
Γκούσταβ Πένκα
Ανδρέας Στεφανής
Παντελής Τάκης
Δημήτρης Τσόλης
Νίκος Χριστόπουλος
Βασίλης Χωριανόπουλος


Σάββατο 21/1 στις 9:00μ.μ.
Clio K

Η Clio K  με τον δίσκο “Ariadne”παρουσιάζει την δική της μοναδική προσέγγιση στην άρπα. Οι συνθέσεις της συνδυάζουν μια γκάμα ακουστικών τοπίων, από τον κλασσικό ιμπρεσιονισμό μέχρι την Ινδική μουσική με μοντέρνους up tempo ρυθμούς...
Σε αυτόν το δίσκο η κλασσική άρπα επαναπροσδιορίζει το ρόλο της στις σύγχρονες μουσικές τάσεις, παρουσιάζοντας έναν ήχο και ένα ύφος εντελώς διαφορετικά. Στο σταυροδρόμι της free jazz, της σύγχρονης μουσικής και της ανατολίτικης μουσικής παράδοσης, ενσωματώνει όλες τις επιρροές της σε ένα ταξίδι από μελωδίες και ρυθμούς, αναμνήσεις και συναισθήματα.
Μαζί με τον βιολιστή Στέφανο Φίλο θα παίξουν κομμάτια του ιδίου και θα κλείσουν τη βραδιά αυτοσχεδιάζοντας.


Clio K: άρπα
Στέφανος Φίλος: βιολί


Κυριακή 22/1 στις 9.00μμ
Συναυλία Τροπικής Μουσικής @ Zp87
 

Τέσσερις φίλοι και μουσικοί συμπράττουν,με κοινή τους αναφορά την αγάπη τους για όλο το φάσμα της λεγόμενης τροπικής μουσικής (Ελληνική, Τούρκικη, Αραβική, Βαλκανική, Ινδική κ.α.) άλλα και την ενασχόληση τους με άλλα είδη δυτικής μουσικής σε προσωπικό αλλά και σε επίπεδο συνεργασιών. Θα ακούσουμε αγαπημένες τους παραδοσιακές μελωδίες, διασκευές καθώς και σύγχρονες και δικές τους συνθέσεις. Όλα αυτά με πολύ έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.


Γιώργος Παπαιωάννου: Βιολί
Νίκος Παπαιωάννου: Τσέλο
Γιώργος Μαυρομανωλάκης: Ούτι ,Λαούτο
Μανούσος Κλαπάκης : κρουστάΠαρασκευή 27/1 στις 9:00μ.μ.
Κώστας Σιδηροκαστρίτης - Βασίλης Χωριανόπουλος

Original υλικό του Kostas Sidirokastritis Quartet και κάποια καινούργια κομμάτια. Το ντουέτο θα κινηθεί  σε pop/folk/soul ακούσματα.

Κώστας Σιδηροκαστρίτης: κιθάρα,φωνητικά
Βασίλης Χωριανόπουλος: τύμπανα Σάββατο 28/1 στις 9:30μ.μ.
Σταθμοί στο ελληνικό τραγούδι

Μια αναδρομή σε τραγούδια-σταθμούς που διαμόρφωσαν την μουσική μας ιστορία και χαρακτήρισαν την εκάστοτε εποχή,από τα σμυρναίικα και τα ρεμπέτικα, στο λαικό του '50 και του '60 κι έπειτα στην μεταπολίτευση μέχρι την δεκαετία του '80 και στα σύγχρονα χρόνια..Εκτός από τα ίδια τα τραγούδια και τα συγκινησιακα φορτία που κουβαλούν,ο Γιάννης Κωσταρής μαζί με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Αλτή διερευνουν το κοινωνικοπολιτικο πλαίσιο της καθε περιοδου,παρουσιαζοντας τα ιστορικα στοιχεία μέσα στα οποία γεννηθηκαν τα τραγουδια καθως και διαφορες αγνωστες ιστοριες πισω απο αυτα..
Γιάννης Κωσταρής: φωνή,παρουσίαση

Γιώργος Αλτής: μπουζούκι,μουσική έρευνα

Σπύρος Πανταζής: κιθάρα

*σε όλες μας τις εκδηλώσεις είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά