πρόγραμμα Απριλίου                                                            πρόγραμμα Απριλίου
Σάββατο 1/4 στις 9:00μ.μ.
Clio K.

Η Clio K.  σε μια βραδιά σόλο άρπας και τραγουδιού, ποτισμένη με μελωδίες και ρυθμούς που ξετυλίγονται σαν κόκκινο νήμα, αν όχι σαν τον μίτο της Αριάδνης, ανάμεσα στους κόσμους της μεσογειακής και ινδικής παράδοσης.
Η Clio K., με τη γνώριμη μυσταγωγική της διάθεση, θα μας παρουσιάσει ψήγματα από την καινούργια της δουλειά, στην οποία εμβαθύνει τη σχέση της με την ελληνική και μεσογειακή κληρονομιά, με αυτοσχεδιασμούς και συνθέσεις αλλά και διασκευές από παραδοσιακά τραγούδια, παντρεύοντας μια τζαζ αισθητική –που παραπέμπει αβίαστα στην Alice Coltrane– με τον μουσικό πλούτο της Ανατολής, για να δημιουργήσει ένα δικό της, ξεχωριστό και ταξιδιάρικο ιδίωμα.

Πέμπτη 6/4 στις 9:00μ.μ.
Aura duet


Το ντουέτο Αύρα αντλεί το ρεπερτόριο του κυρίως από την Λόγια Μουσική της Κωσταντινούπολης, από την ιδιαίτερη τελετουργία των Μεβλεβί δερβίσηδων καθώς και μουσικές από την ελληνική παράδοση της Μ. Ασίας και άλλων περιοχών που ανέπτυξαν στον χρόνο μια σχέση με την Πολίτικη μουσική.
Η σύμπραξη του τανμπούρ με το νέυ, δύο οργάνων από τα πλέον χαρακτηριστικά αυτής της μουσικής παράδοσης, μέσα από έναν διάλογο με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, αποδίδει τα ηχοχρώματα και τον βαθύ χαρακτήρα του ήχου που ενέπνευσε από αιώνες, ποιητές και εσωτερικούς φιλοσόφους της ανατολής να τον χαρακτηρίζουν σαν ήχο από άλλο κόσμο...

Νίκος Παραουλάκης: Νέυ
                                                                                   Νίκος Παπαγεωργίου: ΤανμπούρΣάββατο 8/4 στις 9.00μμ
Σταθμοί στο ελληνικό τραγούδι

Μια αναδρομή σε τραγούδια-σταθμούς που διαμόρφωσαν την μουσική μας ιστορία και χαρακτήρισαν την εκάστοτε εποχή,από τα σμυρναίικα και τα ρεμπέτικα, στο λαϊκό του '50 και του '60 κι έπειτα στην μεταπολίτευση μέχρι την δεκαετία του '80 και στα σύγχρονα χρόνια..Εκτός από τα ίδια τα τραγούδια και τα συγκινησιακά φορτία που κουβαλούν,ο Γιάννης Κωσταρής μαζί με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Αλτή διερευνούν το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της κάθε περιόδου, παρουσιάζοντας τα ιστορικά στοιχεία μέσα στα οποία γεννήθηκαν τα τραγούδια καθώς και διάφορες άγνωστες ιστορίες πιω από αυτά...

Γιάννης Κωσταρής: φωνή, παρουσίαση
Γιώργος Αλτής: μπουζούκι, παρουσίαση,μουσική έρευνα
Σπύρος Πανταζής: κιθάραΚυριακή 9/4 στις 9:00μ.μ.
Ktapodi Trio

Πρωτότυπες συνθέσεις επηρεασμένες από την μουσική παράδοση της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο, καθώς και παραδοσιακές και αστικές μελωδίες από τα παράλια της Μικράς Ασίας και τον ελλαδικό χώρο.


Violette Boulanger:  βιολί
Θωμάς Μελετέας: ούτι
                                                                                   Έλλη Παρακεντέ: μπεντίρ


Πέμπτη 20/4 στις 9:00μ.μ.
Solo ούτι Ethnik tribute

Ο Ηλίας Μαρκαντώνης με το ούτι του, κουβαλώντας επιρροές από ουτίστες του χθες αλλά και του σήμερα, όπως ο Μάρκος Μελκόν, ο Αγάπιος Τομπούλης, ο Γιώργος Μπατζανός, o Munir και ο Jamil Bashir Ο Yurdal Tokcan, o Ara Dingjian και ο Haig Yazdjian, πλάθει ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες που αντηχεί το ούτι. Ενώνοντας παραδόσεις διαφορετικών τόπων και χρόνων, με αναφορές σε προσωπικότητες-κλειδιά πάνω στην ιστορία του οργάνου, το μουσικό αυτό ταξίδι ευελπιστεί να γεμίσει με ένα σόλο ούτι το χώρο και τις καρδιές...
Παρασκευή 21/4 στις 9:00μ.μ.
Marva Von Theo
Η μουσική των Μarva Von Theo συμπυκνώνει στοιχεία από την synth pop και τη dark wave σκηνή, drum beats αλλά και σκοτεινές υφές από την δεκταετία των 80’s, με την σύγχρονη πολύπλοκη αρμονία και ενορχήστρωση, σε ένα πραγματικά μοναδικό και ιδιαίτερο ήχο.Τα φωνητικά συνεισφέρουν σε αυτό το πλούσιο ηχητικό καμβά, χρωματίζοντας άλλοτε με soul, funky και σαρκαστική διάθεση και άλλοτε με λυρική, μελαγχολική, ακόμη και ρομαντική διάθεση.https://www.youtube.com/watch?v=TLdnVnXooxI
Σάββατο 22/4 στις 9:00μ.μ.
Γιώργος Μαυρομανωλάκης/
Θανάσης Μάκος

Ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του Γιώργου Μαυρομανωλάκη, διασκευές από κομμάτια της ανατολικής Μεσογείου και της μέσης ανατολής, πλαισιωμένα από πλούσιους αυτοσχεδιασμούς και δημιουργία επί σκηνής.
Το 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική εργασία του Γιώργου Μαυρομανωλάκη, με τίτλο ''Καρπός''.

Γιώργος Μαυρομανωλάκης: λαούτο, ούτι, τραγούδι
Θανάσης Μάκος: κρουστάΠέμπτη 27/4 στις 9:00μ.μ.
Area Libera Quintet
Το Κουαρτέτο παρουσιάζει κομμάτια των Kenny Wheeler και John Taylor, originals του Θ. Βαλσαμή και jazz standards με κοινά χαρακτηριστικά τον modal ήχο και την λιτή προσέγγιση της μελωδίας στον αυτοσχεδιασμό.

Γιάννης Παπαναστασίου: σοπράνο σαξόφωνο
Αλέξανδρος Κασαρτζής: τσέλο
Θανάσης Βαλσαμής: Πιάνο
Γιώργος Βεντουρής: Κόντρα Μπάσο
Βαγγέλης Κοτζάμπασης: Τύμπανα


Παρασκευή 28/4 στις 9:00μ.μ.
Serenatas project 

Το Serenatas project δημιουργήθηκε και παίχτηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2014 και αποτελείται από παραδοσιακές μελωδίες περιοχών της Λατινικής Αμερικής εκτελεσμένων με βάση τη τζαζ μουσική φόρμα και το αυτοσχεδιαστικο στοιχείο. Ξεκίνησε να στήνεται με βάση το κουβανέζικο μπολέρο, ενώ στη συνέχεια αρχίζουν να περιλαμβάνονται βαλς από το Περού, bossa nova και samba της Βραζιλίας, μπαλάντες από το Μεξικό και χορευτική cumbia της Κολομβίας. Αποτελεί μια αναφορά στην κουλτούρα των περιοχών αυτών που μας ταιριάζει και επικοινωνεί με τη δική μας αισθητική.

Χρήστος Μπαλαούρας: κιθάρα
                                                                                   Μιχάλης Καταχανάς: Βιόλα
                                                                                   Λάμπρος Παπανικολάου: Κόντρα μπάσο
                                                                                   Χριστίνα Ψύχα: Φωνή

Σάββατο 29/4 στις 9:00μ.μ.
Osmosis* Project

Μια ιδιαίτερη φωνή, η Αθηνά Χιώτη με συνοδοιπόρους τον Κώστα Γιαξόγλου στο πιάνο τον Χρυσόστομο Μπουκάλη στο κοντραμπάσο και τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς στην Αργεντινή, την Κορσική, την Κάτω Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, αλλά και την Ελλάδα. Μια αλλιώτικη μουσική ανάγνωση πάνω σε τραγούδια του κόσμου, όπου η jazz μουσική, το ethnic στοιχείο, ο ποιητικός λόγος, ο πειραματικός ήχος και οι φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί αναδεύονται αρμονικά και αναδύουν τα μεθυστικά τους αρώματα.
Ένα μουσικό εγχείρημα όπου η φωνή συναντά ένα πιάνο τριο και μαζί συνθέτουν ιστορίες με φόντο την παράδοση και όχημα την jazz και όχι μόνο.

Αθηνά Χιώτη: φωνητικά
Κώστας Γιαξόγλου: πιάνο
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα
Χρυσόστομος Μπουκάλης: κόντραμπάσο, φωνητικά*= η διάχυση στοιχείων μέσα σε άλλα, αλληλεπίδραση

σε όλες μας τις εκδηλώσεις είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά